Excursies

Dinsdag 18 juli 2017

Alpeko biologisch varkensbedrijf in Herpt.

In de nabijheid van de vesting Heusden houden wij, Joost & Jacqueline van Alphen samen met onze medewerkers, onze biologische varkens. Joost groeide op als zoon van een traditionele varkensboer en nam het bedrijf van zijn ouders in Haaren over.

In 2002 gooiden we het roer om en schakelden over naar een biologische bedrijfsvoering op de huidige locatie in Herpt. Overtuigd van het feit dat we een eerlijk product willen leveren, met respect voor mens, dier en omgeving. Dat betekent dat onze varkenshouderij voldoet aan de wettelijke eisen voor biologische productie.  Door de jaren heen groeide Alpeko gestaag door tot de huidige omvang, met nog voldoende uitdagingen voor de toekomst.

Sinds 2015 verkopen we onder de naam BioBuitengewoon onze eigen varkensvleesproducten. Met een automatische afhaal/verkooppunt op ons eigen erf spelen we in op de vraag: op een ongedwongen manier, lokaal biologische producten kunnen kopen.

DSC 3487klein

Vandaag kunt u tijdens de fietsvierdaagse ons biologische varkensbedrijf ALPEKO en Biobuitengewoon bezoeken. Er is de mogelijkheid om een klein gedeelte van het bedrijf te bekijken en op deze manier kennis te maken met het houden van biologische varkens. Kom kijken, ruiken en proef het boerenleven.

Kijk voor meer informatie op www.biobuitengewoon.nl of www.alpeko.nl

 logo biobuitengewoon

 

Donderdag 20 juli 2017

Heusdens Wijndomein Woutherushof

Gelegen in Brabantse Elshout met in het zuiden de schrale gronden van natuurgebied De Drunense Duinen en in het noorden de zware rivierklei rond vestingstad Heusden, vindt u Wijndomein “ Woutherushof”. Nabij de Elshoutse wielen worden hier sinds 2006 unieke en smaak volle wijnen geproduceerd. Door de specifieke rassenkeuze en strenge snoeimaatregelen, produceren wij smaakvolle wijnen van goede kwaliteit met een hoog gehalte aan aroma en suikers. Doch echter komen door nogmaals een strenge selectie bij de oogst, alleen de allerbeste trossen in aanmerking om te verwerken tot wijnen van een hoge kwaliteit.

Tijdens de fiets vierdaagse bent u in de gelegenheid de wijngaard te bezoeken, en uzelf te overtuigen van de kwaliteit van onze wijnen. Daarom nodigen wij u allen uit onze wijngaard te bezoeken.

Heusdens Wijndomein Woutherushof