Excursies

Dinsdag 10 juli 2018

Heemtuin de Meulenwerf in Heusden vesting.

In het vestingstadje Heusden ligt de Heemtuin op een unieke plaats. De Heemtuin is aangelegd in 2006-2007 en officieel geopend in augustus 2007. Het is de plek waar vroeger de stadsboerderij en de moestuinen lagen, een plaats onder de wal vlakbij de rivier de Maas. De natuur van stad, land en water en ook die van vroeger en nu komen hier samen. Het is een ideale locatie om verleden en heden, natuur en cultuur te verbinden.

In de Heemtuin wordt zichtbaar dat een mengeling van zon, zand, water en klei kan zorgen voor een spektakel aan natuur. Natuur in de vorm van planten, bloemen, diertjes en vruchten, dikwijls eetbaar, soms ook geneeskrachtig. Natuur die te ruiken, te proeven, te horen, te voelen en ook te zien is.

Met ‘t Meulenhuys als ontvangst- en tentoonstellingsruimte is de Heemtuin dé ideale plek waar men zich verbonden kan voelen met levendige schitterende natuur.

Meer informatie is te vinden op www.heemtuindemeulenwerf.nl

heemtuin foto Meulenhuys 2017 klein heemtuin overzichtsfoto 20150626 124947 klein

Donderdag 12 juli 2018

Vughtse IJsboerderij “Hoeve de Bus”

Wij, Frans en Hannie van Rooij van de Vughtse IJsboerderij, zijn een familie bedrijf die sinds 2001 ambachtelijk ijs maken in de ijskeuken bij ons op de boerderij. Daarbij maken we ook yoghurt. De melk van onze koeien zijn de basis voor een unieke zachte smaak. Deze lopen dan ook van het vroege voorjaar, tot in de late herfst buiten op de weidelanden rondom de boerderij en worden extensief gehouden. De vers gemolken melk wordt dan direct verwerkt tot ijs of ijstaarten. We verpakken dit in bakjes van 125 of 900 ml. Dit is bedoeld voor de huisverkoop of in andere streekwinkels. Voor de horeca gaat het in 2.5 of 5 liter. We maken ook yoghurt met en zonder fruit, hierbij geld ook niks erin niks eruit. De volle melk wordt helemaal gebruikt voor de yoghurt. Het grotere deel gaat weg op bestelling naar horeca of streekwinkels en het overige deel verkopen we thuis in onze boerderijwinkel, waar ook andere lekkere producten te vinden zijn van onze collega’s

Zo hebben we ook nog de mogelijk om altijd iets apart te maken of evt een ijsje op verzoek. Ons motto is: "u vraagt, wij draaien!" Kom gezellig bij ons aan of kijk even op de website www.vughtseijsboerderij.nl

 

Vughtse IJsboerderij "Hoeve de Bus"

Esscheweg 209

5262 LH  Vught